Новини
Без категорії

Акція з протидії насильству відбулася у Кам’янці-Подільському

Тема насильства, що має різноманітні прояви та негативно впливає на життя людей, наразі як ніколи актуальна. Часто жертви насильства навіть не підозрюють про те, що вони потерпають від чужої агресії, сприймаючи її як щось буденне та звичне, що передавалося із покоління в покоління. Аби роз’яснити громадянам їхні права, в Україні щороку у грудні проходить акція “16 днів проти насильства”, під час якої людям роз’яснюють їхні права та інформують про види насильства та способи боротьби з ним.

Інформаційну кампанію до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проводить, зокрема, Міністерство внутрішніх справ України. Її мета – привернути увагу до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловік. Зокрема, інформаційні матеріали про види насильства, надані правоохоронцями, Поділля NEWS розміщує у своїх соцмережах.

Долучаються до проведення акцій, покликаних зупинити насильство, правоохоронці на території Хмельницької області. Вчора, 2 грудня, одна з таких акцій відбулася у середмісті Кам’янця-Подільського.

Правоохоронці розповідали кам’янчанам про те, що насильство, погрози та дискримінацію будь-якої форми не слід замовчувати. Також не слід мовчати про насильство, що здійснюють до знайомих, рідних та близьких людей. По допомогу в таких випадках слід звертатися до правоохоронних органів.

Для швидкого та якісного реагування у Кам’янці-Подільському працюють мобільні бригади із протидії домашньому насильству, діяльність яких впроваджується за підтримки агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна.

У складі бригад цілодобово несуть службу соціальні працівники, психологи та правоохоронці. Вони фіксують вчинення протиправних дій, вживають заходів впливу на кривдників, а також надають усю необхідну допомогу потерпілим.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook