Новини
Офіційно

Депутати Хмельницької обласної ради розпочали аналізувати проєкти рішень чергової сесії

Сьогодні, 4 грудня, депутати Хмельницької обласної ради розпочали підготовку до пленарного засідання чергової вісімнадцятої сесії.

Під головуванням Артура Фрідмана відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології, у якій взяла участь керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олена Лещишина.

Іван Гладуняк провів засідання з питань управління комунальною власністю та приватизації, в якому взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк.

Депутати проаналізували порядок денний чергової сесії, який налічує понад два десятки питань.

У переліку питань – звіт голови обласної ради Віолети Лабазюк, депутатські запити щодо відновлення водності річки Уляни, що протікає на території с. Лідихівка Теофіпольської територіальної громади, щодо вжиття заходів з відновлення та збереження витоку річки Південний Буг, а також щодо створення робочої групи з питань декомунізації та національної пам’яті.

Частина питань стосувалися врегулювання діяльності підприємств та організацій обласної комунальної власності.

Також на розгляд депутатів запропоновані питання про надання Волочиській, Старокостянтинівській та Хмельницькій районним організаціям Українського товариства мисливців і рибалок у користування мисливських угідь та про перейменування села Мала Щурка Кам’янець-Подільського району.

Окрім іншого, у порядку денному – три звернення депутатів до центральних органів влади:

  • до Кабінету Міністрів України щодо недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну та підтримку волонтерів;
  • до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення збільшення ліміту на обсяг продажу земель сільськогосподарського призначення;
  • до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України щодо виключення з Державного реєстру пам’яток та зняття з обліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини.

Завтра депутати продовжать працювати у постійних комісіях, повідомили у Хмельницькій обласній раді.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook