Новини
Суспільство

У громаді на Хмельниччині досі ліквідовують наслідки російської серпневої атаки

В одному з сіл Деражнянської громади Хмельницького району російські обстріли в ніч з 18 на 19 серпня цього року пошкодили всі житлові помешкання та всі комунальні заклади. Якщо усі приватні домоволодіння уже відновили, то комунальні заклади, такі як будинок культури та бібліотека досі очікують на ремонт.

Про це розповідає староста села Андрій Дзендзель, пише Суспільне Хмельницький.

Дали шифер, дали плівки. І в майбутньому ми плануємо взяти вікна нові, встановили нові вікна і все, що потребуємо, — розповідає Андрій Дзендзель.

Загалом 200 будівель зазнали пошкоджень в Деражнянській громаді, розповідає начальник міського управління будівництва й архітектури Максим Юзва.

Зокрема, такі населені пункти, як Шпичинці, Розсохи, Копачівка потрапили до найбільшої зони ураження. І декілька об’єктів саме по місту Деражня. Основними формами уражень були руйнування покрівель будівель і споруд, руйнування вікон та вхідних груп дверей. Всі об’єкти критичної інфраструктури й об’єкти соціального значення підготовлені, але по деяких ще виконуються роботи. В загальних рисах ми готові до опалювального періоду і відвідування тих закладів з масовим перебуванням, — розповів Максим Юзва.

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 серпня російські війська атакували Хмельниччину, ударна хвиля пошкодила 400 будівель в Деражнянській, Меджибізькій та Летичівській громадах.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook