Новини
Інфраструктура

Кількість травмованих внаслідок ожеледиці у Хмельницькому збільшилася вдвічі

Сніг, дощ, відлига, мороз – за кілька днів Хмельницький пережив все розмаїття опадів, характерних для зимової пори року. Що, звісно, не могло не позначитися на стані доріг та пішохідних зон. Останні здебільшого, завдяки роботі комунальників та власників бізнесів, придатні для безпечного пересування, проте є такі місця у центрі міста, які краще обходити стороною або й взагалі краще рухатися дорогою, які виглядають набагато краще, ніж тротуари.

Зокрема, на вулиці Проскурівського підпілля ділянка тротуару біля “Укртелекому”, на вулиці Соборній біля кінотеатру “Планета” перемішаний в кашу сніг зрештою перетворився на суцільні ковзанки, які ні обійти, ні пройти по них без ризику впасти та зламати собі щось. Подекуди небезпечними є ділянки тротуарів на зупинках громадського транспорту – так само через крижані нарости – ступивши на них необережно, можна досить швидко опинитися десь під тролейбусом або маршруткою.

Тож не дивно, що кількість хмельничан, які отримали травми на вулицях міста через ожеледицю, за останні три дні збільшилася вдвічі. Із 200 осіб, які звернулися по допомогу лікарів, 88 отримали травми на вулицях. У 74 діагностували переломи. Про це Суспільне Хмельницький розповів завідуючий травмцентру Хмельницької міської лікарні Руслан Колєсніков:

Якщо 3 грудня було на прийомі 64 людини, то у понеділок, 4 грудня, до нас звернулося вже 78 хмельничан. 10 пацієнтів довелося госпіталізувати.

Здебільшого з переломами до травмпункту потрапляють старші люди – 60-70 років, яким іноді навіть влітку важко пересуватися не завжди рівними тротуарами у місті. А що вже казати про зиму.

Найчастіше, кажуть лікарі, під час ожеледиці люди падають на руки і, відповідно, ламають їх.

Вдвічі більше людей отримують травми руки, ніж нижньої кінцівки. Ламається або плечова кістка, або відбувається вивих плечової кістки. Ще частим є перелом променевої кістки в типовому місці. В більшості випадків ми її вправляємо, накладаємо пацієнту гіпс та відпускаємо додому, – розповів лікар.

Нагадаємо, наприкінці листопада, коли в Хмельницькому вперше засніжило, до травмпункту з вуличними травмами через ожеледицю звернулися 38 містян.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook