Новини
Офіційно

Як долати наслідки негоди в області обговорили у Хмельницькій ОВА

Вчора, 5 грудня, у Хмельницькій ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, представники силових структур, структурних підрозділів ОВА, районної та місцевої влади, а також інші запрошені.

Розпочалося засідання з розгляду питання про організацію та виконання заходів з протидії загрозам та ліквідації наслідків ускладнення погодних умов зимового періоду, узгодження порядку спільних дій з розподілу завдань. Сергій Тюрін нагадав, що у період з 26 по 27 листопада на території центральних та південних областей України було ускладнення погодних умов, що призвело до порушення роботи комунальних та енергетичних підприємств, ускладнення роботи автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, а також до загибелі людей.

Не оминула негода і нашу область – були аварійні відключення електропостачання більш ніж у 60 населених пунктах області, зокрема у Волочиській, Городоцькій, Славутській та Теофіпольській громадах. Відтак, для оперативного реагування на наслідки негоди та напрацювання плану дій і ініційоване дане позачергове засідання комісії.

Ще одне питання, яке обговорили на засіданні – про стан готовності до реагування аварійних служб області, підприємств, установ та організацій під час відключень (припинення) електро- та теплопостачання, забезпечення безперебійної роботи базових станцій мобільного зв’язку. Більш детально з даного питання доповів начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко.

За результатами засідання комісії прийнято відповідне протокольне рішення, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook