Новини
Офіційно

Депутатські запити, перейменування та передача майна: які рішення приймали на сесії Хмельницької обласної ради

Вчора, 7 грудня, у Хмельницькому відбулося останнє в цьому році пленарне засідання XVIII чергової сесії обласної ради. У пленарному засіданні взяли участь 57 депутатів з 64. Обласні обранці прийняли до відома звіт голови обласної ради Віолети Лабазюк, розглянули 24 питання і проголосували 22 рішення.

У пленарному засіданні взяли участь перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, народні депутати України, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівництво силових структур області, структурних підрозділів облдержадміністрації, представники територіальних управлінь центральних органів влади, місцевих засобів масової інформації.

Хвилиною мовчання учасники засідання вшанували пам’ять депутата Руслана Пшибельського, який передчасно помер внаслідок важкої хвороби, а також пом’янули пам’ять захисників України, які віддали своє життя задля волі, незалежності і територіальної цілісності нашої країни, а також невинно вбитих дітей та мирних мешканців.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк привітала присутніх у залі з Днем місцевого самоврядування, вручила відзнаки від Верховної Ради України, асоціації місцевого самоврядування та обласної ради та прозвітувала про поточний рік спільної діяльності депутатського корпусу та виконавчого апарату обласної ради.

«Повномасштабне вторгнення внесло корективи в наше життя, роботу, розвиток регіону і України в цілому. Це додаткові виклики для Збройних сил України, бізнесу, депутатів, мешканців області та внутрішньо переміщених осіб, яких наш регіон прихистив майже 80 тисяч. Разом з тим, результатом наших спільних зусиль були й залишаються – захист та збереження державності, національних інтересів, права жити та працювати на своїй рідній землі. Адже захист нашої державності та підтримка Збройних сил України є першочерговим завданням для кожного з нас. Тому всі наші справи та енергія спрямовані на наближення Перемоги», – зазначила Віолета Лабазюк. – “Я дякую представникам усіх сфер життєдіяльності області за роботу та внесок кожного у наближення української Перемоги».

Віолета Лабазюк поінформувала, що обласна рада проводила свою роботу послідовно й конструктивно, виходячи з інтересів територіальних громад області та визначених пріоритетів. Головними завданнями були ліквідація негативних наслідків російської збройної агресії, забезпечення діяльності комунальних закладів обласної комунальної власності, підтримка наших захисників, створення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб, підтримка найуразливіших верств населення, збереження та захист здоров’я громадян, забезпечення доступу до якісної освіти, розвиток культури, туризму та спорту, зміцнення законності та правопорядку.

«Хмельниччина за час війни стала потужним логістичним та гуманітарним тилом. Територіальні громади області об’єднані у спільній меті – розв’язання нагальних питань життєдіяльності громад та надання найнеобхідніших послуг людям. Обласною радою підписано 18 Меморандумів, метою яких є отримання потужної гуманітарної підтримки та залучення допомоги на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. Область живе, працює, допомагає і захищає. Кожен її житель на своєму місці своїми добрими справами наближає нашу українську Перемогу», – сказала голова обласної ради, запевнивши депутатів в подальшій комунікації та співпраці, спрямованій на підтримку населення області.

Депутати прийняли звіт голови ради до відома «54» голосами «за».

Загалом на пленарному засіданні депутати розглянули 24 питання і прийняли 22 рішення.

Традиційними для розгляду на сесії були депутатські запити. Так, депутати своїм рішенням продовжили терміни розгляду 35 депутатських запитів. Іншим рішенням обранці зняли з розгляду один депутатський запит.

Також окремими рішеннями під час засідання депутати підтримали п’ять нових депутатських запитів. Це, зокрема два запити Володимира Гончарука – щодо вжиття заходів з відновлення та збереження витоку річки Південний Буг» і щодо створення робочої групи з питань декомунізації та національної пам’яті», Віктора Лебединського щодо відновлення водності річки Уляни, що протікає на території с. Лідихівка Теофіпольської територіальної громади», Сергія Слюсарчука щодо оптимізації функцій Територіальних сервісних центрів МВС у Хмельницькій області» та запит Артема Ромасюкова та Оксани Натальської щодо збереження обсягу регіонального замовлення для мистецьких фахових закладів області.

Отож, на контролі обласної ради наразі перебуває 40 депутатських запитів.

Частина прийнятих рішень стосувалася врегулювання діяльності підприємств та організацій обласної комунальної власності.

Вчергове депутати не підтримали питання про призначення Побережного Анатолія Івановича на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Хмельницької обласної ради.

Рішенням ради внесено зміни до видів економічної діяльності комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Депутати перейменували комунальний заклад «Хмельницький обласний центр з організації роботи по обробці інформації та фінансуванню соціальних програм» на комунальний заклад «Хмельницький обласний центр цифровізації соціальної сфери», а також розширили види економічної діяльності.

Безоплатно передали депутати індивідуально визначене майно зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області у комунальну власність окремих територіальних громад Хмельницької області, затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету, що виділяються для надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам підприємництва. Порядок визначає умови та механізм здійснення фінансово-кредитної підтримки суб’єктів підприємництва Регіональним фондом підтримки підприємництва по Хмельницькій області за рахунок коштів обласного бюджету.

Рішенням ради підтримано пропозицію Новоушицької селищної та Кам’янець-Подільської районної рад про перейменування села Мала Щурка Кам’янець-Подільського району» на село Мала Шурка. Відповідне подання про перейменування буде направлено до Верховної Ради України.

Підтримало зібрання клопотання перед Головою Верховної Ради України про нагородження депутатів обласної ради Тетяни Зеленко та Олени Лемещук Почесними грамотами ВРУ.

Надали Волочиській, Старокостянтинівській та Хмельницькій районним організаціям українського товариства мисливців і рибалок у користування мисливські угіддя.

Затвердили депутати план роботи Хмельницької обласної ради на 2024 рік.

У наступному 2024 році пріоритетними залишатимуться такі напрями:

  • підтримка підрозділів Збройних сил України;
  • підтримка внутрішньо переміщених осіб;
  • підтримка волонтерського руху;
  • розвиток обласних комунальних закладів;
  • розвиток міжрегіонального співробітництва, залучення іноземної гуманітарної допомоги.

Коментуючи роботу депутатського корпусу, Віолета Лабазюк зазначила: 

«Питання порядку денного сесії зосереджені на підтримці та врегулюванні діяльності закладів обласної комунальної власності. Окрім того, традиційно прозвітувала за рік роботи на посаді та діяльність депутатського корпусу облради. Депутати попрацювали злагоджено, і я переконана, що така діяльність обласної ради восьмого скликання щодо схвалення дієвих рішень, спрямованих на розвиток регіону, буде й надалі».

Урочистості пленарному засіданню у День місцевого самоврядування додало виконання національного гімну артистами хору академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook