Новини
Кримінал

Групі в’язнів з Хмельниччини, які ошукували громадян, загрожує довший термін ув’язнення

Організованій злочинній групі в`язнів-шахраїв, які ошукували людей на торгівлі неіснуючими товарами, загрожує суттєве збільшення строку тюремного ув’язнення. Їм доведеться відповідати за частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, влітку цього року було викрито групу осіб, які займалися шахрайством через інтернет під час відбування покарання в колонії за раніше вчинені злочини.

За даними слідства, мешканці Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями перевели для подальшого відбування покарання з однієї з донецьких до Шепетівської виправної колонії, вигадали та застосували новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей. В інтернеті вони розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.

Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів. Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну оплату, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.

Досудове розслідування завершується. Слідчі оголосили фігурантам підозри у вчиненні шахрайств у складі організованої злочинної групи, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook