Новини
Події

Хмельничани живим ланцюгом приєднались до акції «Не мовчи – полон вбиває»

Чергова акція в підтримку родин військовополонених та безвісти зниклих «Поверніть Героїв з полону» пройшла у Хмельницькому напередодні.

Як зазначила координаторка зібрання Леся Стебло, акція, яка розпочалася ще в серпні 2022 року, проходить кожної п’ятниці, не залежно від погодних чи інших умов. Тут учасники, рідні та близькі українських захисників та захисниць, діляться інформацією про обміни, підтримують один одного, планують подальші дії і нагадують перехожим про страшні наслідки війни.

Українським полоненим кажуть, що нашої держави вже не існує і вони нікому не потрібні. Але їх чекають вдома і моляться за збереження їхнього життя. Росіяни порушуютьЖеневські конвенції і міжнародне гуманітарне право. Тому збираємось, щоб бути голосом полонених. Чим більше нас буде, тим сильніший буде вплив на міжнародну спільноту, яка тиснутиме на РФ, щоби змусити її дотримуватися міжнародного права, – наголошує Леся Стебло.

Саме тому учасники акції закликають небайдужих поширювати інформацію про полонених та умови їх утримання, використовуючи хештеги #ПовернітьГероївЗПолону #НашіНеВдома #FreeAzovstal #BringTheHeroesBackHome .

Також, як зазначила учасниця акції, мати українського військовополоненого Світлана Свідерська-Лоб, у неділю, 10 грудня, в Києві та ще щонайменше 11 містах України одночасно пройде акція «Не мовчи! Полон вбиває!». 

Ця акція – нагадування про українських військовополонених, зокрема захисників Маріуполя, які понад 1,5 року утримуються агресором в полоні, що для багатьох з них став пеклом на землі. Тому Хмельницький, як єдине місто України, де щотижня проходять акціїпідтримки, доєднався до інших міст. Учасники нашого зібраннястали живим ланцюгом на одній з центральних вулись міста, – додала мати полоненого військового.

Нагадуємо, щоп’ятниці у Хмельницькому проходить мирна акція-хода «Поверніть Героїв з полону». Розпочинається вона о 12:00 біля ТЦ «Дитячий світ». Звідти колона рушає до майданчика біля кінотеатру імені Т.Шевченка.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook