Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині створять робочу групу з питань декомунізації та національної пам’яті

Робочу групу з питань декомунізації та національної пам’яті планують створити у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Більшість депутатів на черговій сесії обласної ради підтримали таку пропозицію. З відповідним депутатським запитом звернувся до Хмельницької ОВА депутат, перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук.

У нас досі в громадах стоять пам’ятники катам українського народу. До прикладу, Одусі в місті Славута. Він знищив, за свідченнями, більше ста борців за волю України — представників Української повстанської армії. Пам’ятник досі має охоронний статус та оберігається законом. Ми маємо таку ситуацію, що багато громад хочуть приховати і не зносити певні пам’ятники, бо вони мали відношення до Другої Світової війни. Але ті, які були заплямовані кров’ю українців – вони просто повинні бути демонтовані, — сказав Володимир Гончарук.

За словами депутата, у деяких громадах області питання декомунізації залишаються відкритими, адже частина місцевих мешканців, а також і голів громад “не хочуть перейменовувати вулиці Пушкіна, бо там стояли гармати, не хочуть перейменовувати вулиці Жовтневі, оскільки вони не мають відношення до Жовтневої революції, а мають відношення до жовтня” тощо.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook