Новини
Освіта

Директорка школи з Шепетівщини показала, чим годують учнів взимку (ФОТО)

На своїй сторінці у соцмережі директорка Шепетівської ЗОШ № 8 Ірина Якимчук ознайомила із кількома зразками меню для вихованців освітньої установи.

Зокрема, керівниця навчального закладу звернула увагу, що віднедавна в їдальні з’явилися рибні котлети (приклад – на фото 1), а також м’ясні рулетики (фото 2), повідомляє Шепетівський вісник.

До основної страви у ЗОШ № 8 зазвичай додають або банан з узваром, або йогурт з соком. Також буває така комбінація: основна страва + банан + сік + половинка вареного яйця.

Чи буде яйце, чи ні, “вирішує” гарнір. Якщо він дешевший (наприклад, цю “місію” виконує ячна каша), то яйцю бути. Ну, а коли щось дорожче (типу булгур чи кускус, гречка), то – без нього. У підсумку кухарі мають вкластися у 31 гривню вартості обіду (з основною стравою, фруктами, напоями),коментують у виданні.

За іронією алгоритмів соцмереж, одразу під дописом “Шепетівського вісника” опинився допис кухаря Євгена Клопотенка, відомого реформатора меню українських шкільних їдалень. Він також показав фото страв для школярів, якими, ймовірно, незабаром ласуватимуть учні.

Так їстимуть наші діти у їдальнях. Це страви Олени Гладчук, переможниці конкурсу, на якому визначали найкращі техкартки для шкільних їдалень. Ще одна учасниця, Наталія Мелешко, яка отримала приз за креатив, поділилася рецептами своєї родини, яким понад 100 років. Родина покинула рідний край у 1945 році, але забрала і зберегла культуру для наших дітей. Поки в нас є такі кухарі і такі вчителі, я спокійний. Вже скоро майстри почнуть вчити інших кухарів зі всієї України. Отак і рухаємося, написав Євген Клопотенко.

У коментарях під фото користувачі соцмереж вже встигли висловити свої емоції з приводу запропонованих страв. найчастіше висловлюють сумніви, що “діти таке їстимуть” та прогнозують, що діти з таким меню “залишатимуться голодними”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook