Новини
Суспільство

На Хмельниччині посилили патрулювання лісів напередодні свят

Напередодні Різдва та Нового року лісова охорона Хмельниччини та сусідніх Буковини і Тернопільщини патрулює хвойні насадження та новорічні плантації у посиленому режимі. Перших порушників виявили на Хмельниччині.

Лісівники спільно з працівниками поліції уже спіймали «на гарячому» 2-х любителів «безкоштовних» новорічних атрибутів. Сталося це на Хмельниччині: у Кам’янець-Подільській та Славутській філіях. На порушників складено адмінпротоколи. Розмір штрафу за одне дерево – 510 грн. Окрім цього вони зобов’язані сплатити шкоду, заподіяну лісу, яка за 2 незаконно зрубані дерева становить 1359 грн.

За кошти, які порушники мають сплатити внаслідок самовільної рубки, можна було б легально придбати 5 метрових новорічних ялинок, – наголошують у Подільському лісовому офісі.

У Подільському офісі охороняють плантації 56 мобільних рейдових груп. Патрулюють сосни і ялинки, вирощені спеціально для продажу, а також звичайні лісові масиви хвойних. Від початку грудня проведено майже 70 рейдів.

Лісівники продають ялинки за доступними цінами. Попри це, деякі люди все ж намагаються зрубати новорічне дерево.

Нагадуємо, це не лише незаконно, а й завдає шкоди природі. За такі дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Розмір штрафу залежить від нанесеної шкоди довкіллю. А розмір шкоди – від місця скоєння незаконної рубки та діаметра дерева. Детальна інформація – за посиланням, – нагадують лісівники.

Також Лісівники закликають не порушувати закон та купувати новорічні ялинки у спеціалізованих торгівельних точках. Їх у Подільському офісі – понад 40.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook