Новини
Офіційно

Чат-бот «Ветеран Хмельниччини» презентували в обласній військовій адміністрації

Сьогодні в обласній військовій адміністрації під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося підсумкове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. До складу учасників увійшли представники профільних підрозділів ОВА, районних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування, представники благодійних та міжнародних організацій, а також розробники інформаційних технологій у сфері діджитал підтримки ветеранів/учасників бойових дій.

Розпочинаючи роботу, Володимир Юр’єв зауважив, що подальші питання порядку денного є надзвичайно важливими для підтримки вразливих категорій населення області, таких як: малозабезпечені сім’ї, діти позбавлені батьківської опіки, ті що опинилися в скрутних життєвих обставинах, а також люди, які залишили своє здоров’я на війні – ветерани та учасники бойових дій. Відтак, засідання розпочалося із презентації чат-бота «Ветеран Хмельниччини», який зараз перебуває на стадії активного тестування.

Детальніше про головне завдання та функціонал чат-бота розповів керівник маркетингової агенції IMREV та розробник цього сервісу Роман Ужва. За його словами, дана інформаційна платформа створена для комунікації із ветеранами, яка в першу чергу допоможе їм, та членам їх сімей, досягнути тісного зв’язку із органами влади.

Чат-бот допоможе розібратися із найбільш актуальними питаннями, що турбують наших захисників-ветеранів. Він має декілька розділів з інформацією, що постійно оновлюється, а також наповнюється найсвіжішими даними щодо питань допомоги із працевлаштування, отримання державних пільг та послуг, призначених для цієї категорії населення, – зазначив Роман Ужва.

Доповнюючи, Володимир Юр’єв наголосив, що даний телеграм-чат об’єднає усі необхідні дані, які цікавлять наших ветеранів, а доступ до такої інформації максимально простий та дозволить економити час та зусилля, які необхідно було б витратити на подібні дії, звертаючись до державних установ самотужки.

Далі в ході засідання учасники розповіли про проєкти обласних програм підтримки внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області на 2024-2025 роки та соціальної підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України на 2024-2025 роки. Окрім того, до діалогу долучилися представники благодійних організацій, що прозвітували про проведену роботу та співпрацю із обласною владою в сфері підтримки вразливих категорій населення.

Так, директор зі співпраці з державними органами БФ «Діти Героїв» Тетяна Стасишина розповіла, що її фонд надає всі види підтримки сім’ям, які постраждали внаслідок війни та чиї родичі загинули в ході бойових дій.

Члени засідання також заслухали звіти представників профільних підрозділів ОВА щодо аналізу кадрового забезпечення регіону реабілітологами, психологами, ерготерапевтами, аналізу роботи системи психологічної служби в закладах освіти та потреби існуючих навчальних програм та програм підвищення кваліфікації для населення області. За підсумками звітів були складені рекомендації щодо покращення поточної ситуації згаданих напрямків роботи в умовах воєнного стану.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook