Новини
Суспільство

Хмельничани другий день стоять у чергах за новими sim-картками (ФОТОФАКТ)

Ажіотаж з купівлею sim-карток альтернативного “Київстару” мобільного оператора у Хмельницькому триває від учора. Попри титанічну працю компанії з відновлення пошкодженого хакерською атакою обладнання, повний доступ до сервісів досі не відновлено, тож хмельничани стоять у чергах за картками, аби мати можливість бути на зв’язку.

Так виглядала черга за sim-картками біля магазину оператора lifecell (який наразі є одним з найпопулярніших, судячи з коментарів у соцмережах) вчора увечері.

Сьогодні у центрі міста біля того ж магазину мало що змінилося. Хіба черга стала довшою. Близько години тому ситуація була така:

Цікаво, що до сусіднього магазину оператора vodafone черги немає взагалі. Або оператор не популярний, або ж картки закінчилися.

До слова, поки хмельничани (як і багато мешканців інших міст) стоять у чергах за новими картками, шахраї не сплять та вже “запускають у роботу” нові схеми. Зокрема, активно в телеграм-каналах просувають тему “компенсації від “Київстару”:

Зловмисники створюють фейкові боти та розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку «Київстар», – попереджають у кіберполіції.

Та нагадують: не переходьте за сумнівними посиланнями, а необхідну інформацію споживайте лише на офіційних ресурсах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook