Новини
Офіційно

Лист про наміри підписано між Хмельниччиною та Люблінським воєводством

Голова обласної ради Віолета Лабазюк  перебуває з робочою поїздкою у Люблінському воєводстві (Польща). У рамках відвідин посадовиця зустрілася з маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та віце-маршалком Збігнєвом Войцеховським. З метою зміцнення взаєморозуміння та двосторонніх відносин між Україною та Республікою Польща, зокрема налагодження та розвитку співпраці між Хмельницькою областю та Люблінським воєводством сторони підписали відповідний Лист про наміри.

«Для Хмельниччини особливо важливо розвивати міжнародне співробітництво з європейськими партнерами у звʼязку з набуттям статусу кандидата на членство в ЄС. Нашим спільним прагненням, безумовно, є реалізація дієвих проєктів у рамках доступних фондів Європейського Союзу. Тому маємо на меті у найближчій  перспективі налагодити міжрегіональне співробітництво економічного, інвестиційного, наукового та культурного потенціалів Хмельницької області та Люблінського воєводства», – зазначила голова обласної ради під час зустрічі з маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та віце-маршалком Збігнєвом Войцеховським.

Відповідно до підписаного документа планується реалізація спільних дієвих проєктів, здійснюватиметься обмін досвідом і співробітництво в низці сфер на основі принципу рівності та взаємної вигоди. Окрім іншого, передбачається обмін інформацією та досвідом між установами, економічними, соціальними субʼєктами Хмельниччини та Люблінського воєводства.

Під час спілкування голова обласної ради Віолета Лабазюк та маршалок Ярослав Ставярський обмінялися думками про патріотичний дух та незламність українців, які мужньо захищають національні інтереси власної країни та відважно відстоюють її територіальну цілісність, щодо розширення можливостей підтримки України, про внутрішньо переміщених осіб, відновлення територій та розвиток громад.

Окрім іншого, Віолета Лабазюк порушила питання щодо блокування польськими перевізниками пунктів пропуску з Україною та міграційної політики.

Маршалок Люблінського воєводства Ярослав Ставярський зазначив: 

«Ми завжди підтримували і будемо підтримувати Україну та український народ. Ваша Перемога – наша Перемога».

Підписання Листа про наміри є продовженням міжрегіонального співробітництва, започаткованого у травні цього року. Тоді на третьому Конгресі самоврядування Ініціативи трьох морів у м.Любліні голова обласної ради Віолета Лабазюк підписала Угоду про економічну мережу регіонів Тримор’я, яка спрямована на розбудову інфраструктури регіонів, розвиток транспорту, енергетики та цифрової сфери, підтримку підприємництва та культурного обміну, повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook