Новини
Надзвичайні події

Вночі на Хмельниччині двічі лунали вибухи

Ближче до опівночі на Хмельниччині вп’яте за добу пролунав сигнал повітряної тривоги. Частина ворожих безпілотників, що рухалися з півдня, вже традиційно пролетіла низку областей, вкотре намагаючись дістатися Старокостянтинівської громади. Кілька “шахедів” оминули “небезпечну” територію та прорвалися у сусідній, Шепетівський район. Роботу протиповітряної оборони на Хмельниччині підтвердили у владі області.

“В низці областей лунає тривога, на Хмельниччині чутно вибухи” – ситуація, традиційна для Хмельницької області щонайменше протягом останнього місяця, якщо не більше. Майже щоночі маршрути частини ворожих “шахедів” закінчуються однаково: у Старокостянтинівській громаді лунають вибухи (працює ППО), потім відбувається дорозвідка і далі, за рекомендацією моніторингових каналів, майже всі лягають спати.

Нагадаємо, вчора, 14 грудня, був важкий день для всієї України. Чотири рази тривогу оголошували по всіх областях через активність російських МіГ-31К. Про звуки вибухів на Хмельниччині повідомляли двічі. Перед цим повідомлялося про пуски “Кинджалів” в напрямку Старокостянтинова. Щонайменше один приліт по громаді попередньо підтвердив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. У владі області після відбою повітряної тривоги повідомили про роботу на місці падіння ракет відповідних служб.

У Повітряних силах ЗСУ після 4 вильоту МіГів повідомили про збиття одного з трьох запущених по Україні “Кинджалів”.

Очікувано, навіть після атаки “Кинджалами” ворог не відмовився від щовечірнього пуску “шахедів”, частина яких, вже звично, летіла “на Старкон”. Офіційно про кількість випущених та знищених дронів-камікадзе та наслідки їх польотів Україною повідомлять у Повітряних силах. Проте попередньо відомо, що під час повітряної тривоги на Хмельниччині двічі лунали вибухи – у Хмельницькому та Шепетівському районах. Цю інформацію підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook