Новини
Інфраструктура

В одному з сіл Хмельницької громади проводять опитування щодо перенесення зупинки автобуса

Староста Олешинської громади Хмельницької ОТГ ініціювала в соцмережах опитування щодо перенесення зупинки автобуса, що курсує з обласного центру, з автовокзалу на сусідню вулицю. Причиною назвала нібито скарги мешканців будинків по сусідству. Перевізник та селяни категорично проти таких нововведень.

У зв’язку з скаргами проживаючих жителів вул. Староміська (зупинка нашого автобуса), на шум, бруд, автобусне прогрівання, за проханням керівництва Управління транспорту та зв’язку ХМР проводимо термінове опитування, чи згідні ви змінити місце зупинки та посадки пасажирів з вулиці Староміська на вулицю Прибузька в м. Хмельницький, – таке повідомлення з’явилося сьогодні, 18 грудня, на сторінці у соцмережах Олешинської громади.

Наразі під опитування проголосували понад 260 осіб. Голоси розділилися так: 88% тих, хто відреагував, проти перенесення зупинки на вулицю Прибузьку, 12% – за.

Категорично проти перенесення зупинки перевізник Олександр Мішин:

Я, як перевізник, категорично проти перенесення зупинки автобуса “Хмельницький-Олешин” та “Хмельницький – Іванківці”. На вул.Староміській мають зупинятись тільки автобуси, що обслуговують Хмельницьку ОТГ і у яких в паспортах маршрутів вказана зупинка вул. Староміська 25. Але, на жаль, там зупиняються всі автобуси і вантажні автомобілі, що годинами розвантажують товар до крамниць тощо. А мешканці сіл Олешин та Іванківці завжди їдуть з міста з важкими сумками і їм буде тяжко і далеко добиратись до зупинки автобуса по вул. Прибузькій. А управлінню транспорту та зв’язку ХМР доречно було б протягом декількох днів на місці по вул. Староміській вивчити дане питання і прийняти відповідні міри щодо вирішення даного питання, а не проводити опитування, яке нічого не вирішує.

Не підтримують такі нововведення і мешканці села Олешин:

З такими думками у жителів, потрібно їхній будинок перенести, там навпроти і стоянка автомобілів, і кожну хвилину їздять машини, тролейбуси і автобуси. Тобто, все інше не заважає і не забруднює повітря, а тільки наш автобус.

Там не тільки наш зупиняється, а інші також зупиняються, але заважає тільки Олешин.

Олешинський найголосніше їздить.

Незрозуміло також, де мають купувати квитки пасажири у випадку реалізації такої вибіркової (щодо одного маршруту) ініціативи і як диспетчер автовокзалу має контролювати прибуття та від’їзд автобуса.

Тим часом і мешканці Олешина, і перевізник вже не один рік скаржаться на неприйнятний стан доріг у селах старостату, особливо взимку. Бували ситуації, коли перевізник попереджував про неможливість курсування автобусів або зміну їх маршрутів через нерозчищені та не посипані дороги у селах.

Проте, схоже, Управління транспорту та зв’язку ХМР та староста не вважаю цю проблему аж настільки важливою, щоб звертати на неї увагу, натомість планують зробити життя мешканців старостату ще складнішим.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook