Новини
Офіційно

На Хмельницькій АЕС відбулася виробнича нарада із добудови енергоблоків

Заступник начальника ОВА Володимир Білик, за дорученням першого заступника начальника ОВА Cергія Тюріна, здійснив робочу поїздку до міста Нетішин Шепетівського району. Посадовець, разом із президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним, взяли участь у виробничій нараді із добудови енергоблоків на майданчику ВП “Хмельницька АЕС”.

Принагідно, керівник Енергоатому відзначив працівників атомної станції, а заступник начальника ОВА нагородив найвищою відзнакою Хмельницької обласної військової адміністрації, медаллю «За заслуги перед Хмельниччиною», Петра Котіна.

Варто зауважити, що Котін Петро Борисович є відомим українським інженером-атомником, спеціалістом у галузі ядерної та радіаційної безпеки. Із 1 червня 2022 року обіймає посаду президента державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, – зауважують на сторінці Хмельницької ОВА.

Днями Україна та американська Westinghouse підписали угоду про закупівлю обладнання для енергоблока №5 Хмельницької АЕС. Він будуватиметься за американською технологією АР1000.

Президент Енергоатому акцентував увагу на тому, що це перший реактор не радянського зразка, який буде зведено в Україні.

Вважаю це епохальною подією у розвитку вітчизняної атомної енергетики. Це буде перший в історії не радянський (за походженням) енергоблок, який збудує Енергоатом в Україні. Він матиме потужність понад 1100 МВт/год з безпечним та надійним ядерним реактором покоління ІІІ+, – наголосив Петро Котін.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook