Новини
Бізнес

Експорт олій і жирів із Хмельниччини зріс майже втричі

Товарний експорт з Поділля у січні-жовтні становив 630,5 мільйона доларів, що на 4,1% більше, ніж за десять місяців минулого року. Імпорт зменшився на 4,8% до 549,6 мільйона доларів. Позитивне сальдо склало 80,9 мільйона. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,15 (у торішньому січні-жовтні 1,05).

Понад третину експорту Поділля становили продукти рослинного походження – 36,9% від загального обсягу: вивезено товарів на 232,7 мільйона, що на 20,2% менше, ніж у минулорічному відповідному періоді.

Всього зерна вивезено на 153,5 мільйона або 24,3% від загального експорту товарів краю. Порівняно з десятьма місяцями минулого року зменшення обсягу становило 26,5%.

Жирів та олії тваринного або рослинного походження продано на 88,7 мільйона, що в 2,7 раза більше, ніж торік.

Також суттєвою статтею подільських товарів, що закуповували за кордоном, цьогоріч також були машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання. Їх продано на 48,8 мільйона, що на 13,1% менше, ніж у торішньому січні-жовтні; частка від загального обсягу становила 7,8%.

Значно зросла в експорті частка товарів з групи безалкогольні та алкогольні напої і оцет: вона сягнула 4,1% або майже 30 мільйонів. Зростання порівняно із січнем-жовтнем минулого року – в півтора раза.

Зовнішньоторговельні операції цьогоріч проводились із партнерами зі 115 країнами світу (122 торік), повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook