Новини
Культура

Хмельничан запрошують на затишний «дзеркальник»

«Станція 70» – не просто вистава, а цілий звітний концерт за сімдесят років мистецької діяльності Народного аматорського театру «Дзеркало».

Вже цієї п’ятниці, 22 грудня, на експериментальній сцені «Антракт» обласного музично-драматичного театру ім. М.Старицького о 18.00 відбудеться грандіозна подія, а саме концерт-сповідь за сім десятків років діяльності  знаного у Хмельницькому театрального колективу Народного аматорського театру «Дзеркало».

Напередодні події ми поспілкувалися з режисером театру Дмитром Гусаковим про подробиці святкового дійства.

Цей ювілей театру дуже важливий і для нашого колективу, і для місцевої громади. Наш народний театр існує в цьому місті і творить зі своїми натхненниками мистецьку історію Хмельницького вже сімдесят років. Десять років тому відсвяткувати попередній ювілей не вийшло, тож цього року, попри всі труднощі, ми святкуємо! – коментує режисер.

Нагадаємо, Дмитро Гусаков народився і виріс у Харкові, де розпочав свою діяльність театрального режисера й актора. Далі був досвід роботи у столичній театральній спільноті. До Хмельницького за покликом серця Дмитро переїхав 10 років і вже в квітні 2014 очолив театр після Івана Кропліса. Про концепцію майбутньої події режисер Гусаков каже:

Це не стільки вистава, скільки концерт. Між собою ми його назвали «дзеркальником». Подія міститиме нашу театральну складову – фрагменти з вистав «Дзеркала», які переосмислені в замальовки «артист-режисер», «аматорський театр». А ще глядачі разом з нами отримають мистецькі подарунки наживо та у відеоформаті від минулих режисерів та акторів, які раніше грали у цьому театрі – митців, які сьогодні переїхали в інші міста та країни, та наших друзів з театральної царини, з якими впродовж діяльності колективу склалися міцні дружні відносини. Також чекаємо вітань від артистів театру Старицького та дитячого театру ХМБК «Тедді».

Зазначимо, що зірковими гостями з ексклюзивними номерами стануть добре відомі шанувальниками театрального мистецтва режисери Наталія Паляниця та Володимир Павловський.

За словами Дмитра Гусакова, щоб потрапити на виставу-концерт, потрібно просто прийти до театру, вхід на подію буде вільним. Але режисер розповів і про благодійну складову, яку матиме «Станція 70»:

«Цього разу нашим артсвяткуванням через благодійні донати глядачів ми вирішили допомогти колишньому актору театру «Дзеркало», а нині захиснику нашої свободи і волі на фронті Вадиму Подзігуну. Зараз Вадиму конче необхідно закрити потребу у дронах-камікадзе, окулярах та спеціальному пульті. Тож кожен глядач вистави своїм донатом зможе допомогти нашим ЗСУ!».

Історія одного філігранного театру, який в калейдоскопі подій мав різних режисерів – від Тетяни Нікітіної у 1953 році до Дмитра Гусакова сьогодні. Історія справжніх мрійників про перемогу мистецтва над вселенським злом. Історія людей, які палко закохані в рідне місто та щоденно творять його кращим, чекає на Вас вже завтра на сцені «Антракту». Не проґавте, це буде неповторно! 

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook