Новини
Культура

Хмельницькі рокери зібрали кошти на авто для українських захисників (ФОТО)

Відомий хмельницький рок-гурт «Чумацький Шлях» в межах концертного туру Україною зібрав донати на автомобіль для бійців 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Відео з подякою від українських бійців за потрібний захисникам пікап на своїй сторінці у фейбуці опублікували самі музиканти напередодні.

Варто зазначити, що така волонтерська ініціатива гурту стала можливою завдяки співпраці рокерів з БФ «Фонд Людей».

Із запалом рок-музики в ім’я допомоги фронту, «чумаки» відіграли вісім сольних концертів. Тур розпочався 12 листопада і завершився 10 грудня. Культові пісні «Хап», «Гопак», «Вгору йдеш» та інші – почули та підхопили такі міста, як: Київ, Одеса, Тернопіль, Львів, Луцьк, Вінниця, Івано-Франківськ і, звичайно рідний Хмельницький.

Благодійною компонентою концертних виступів стали аукціони, в ході яких учасники гурту «Чумацький Шлях» виставляли мистецькі лоти – творчо переосмислені бойові комплектуючі. Так, за словами артистів, військові передавали з фронту кулеметні та артилерійські гільзи, тубуси, які у Хмельницькому перетворювала на витвори сучасного мистецтва художниця Поліна Строян, наносячи на них патріотичні візерунки та авторський арт. Також під час аукціонів розігрувалися й музичні інструменти.

Суперлотом, який було виставлено на аукціонний розіграш саме у нашому місті, став тубус від переносного протитанкового ракетного комплексу «Джавелін». Зазначимо, що ця «прикраса» пішла з молотка за рекордні 16 тисяч гривень.

Про подробиці туру і волонтерського збору розповів нашим журналістам вокаліст гурту «ЧШ» Сергій Строян:

Ми тепер остаточно знайшли для себе відповідь на питання «Чи доречна музика під час війни?». Ми на власному досвіді побачили, що концерти – це не лише емоційна розрядка, а й можливість допомогти нашим захисникам. Це нас мотивує розвиватись і рухатись далі, адже чим більше людей буде на наших концертах, тим більше в нас буде можливостей збирати кошти та купувати все необхідне для ЗСУ.

У цьому турі на наших концертах були й хлопці, які повернулись з фронту. Хтось на реабілітацію, а хтось у відпустці. Після виступів багато хто підходив і казав, що музика їм потрібна. Так, я розумію, що це не може вилікувати. Але знеболити на якийсь час точно може. В цьому ми переконались і коли виступали з акустичною програмою для поранених бійців у госпіталях, – коментує Сергій Строян.

Тож через музику й мистецтво для фронту рокери разом з БФ «Фонд Людей» зібрали на критично потрібний військовим позашляховик Nisan Navara понад 225 тисяч гривень.

 Так тримати, хлопці, слідкуємо за наступними ініціативами мистецької громади нашого міста!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook