Новини
Суспільство

Низку закупівель, пов’язаних з благоустроєм, замовили під кінець року громади Хмельниччини

Наприкінці року у громадах Хмельниччини активно взялися замовляти різноманітні роботи, пов’язані з благоустроєм. Облаштовування освітлення, впорядкування кладовища, ремонти доріг – такі роботи замовили у грудні три громади та одне комунальне підприємство Хмельниччини. Дві закупівлі скасували, до однієї “докинули” додаткове замовлення.

За даними порталу електронних закупівель Prozorro, 26 грудня Теофіпольська селищна рада замовила виконання робіт з будівництво тротуару на вул. Небесна Сотня. Очікувана (вона ж і остаточна вартість робіт) становила 1 138 100 гривень. Переможець закупівлі – ФОП Солдатенко Олег Володимирович. Перед цим, 14 грудня, ця ж селищна рада планувала придбати ті ж самі роботи за тією ж адресою, але на 880 608 гривень. Однак обидві угоди, укладені за результатами тендерів, зрештою були розірвані.

Облаштування вуличного освітлення на вулиці Курортній за 1 154 931,75 гривні замовила на початку грудня Сатанівська селищна рада. Переміг у цьому тендері ФОП Мариняк Олександр Сергійович.

Хмельницька міська ритуальна служба уклала угоду вартістю 1,2 мільйона гривень з Волочиським ТОВ «Подільські аграрні інновації».

За договором підрядник має здійснити поточний ремонт покриття проїзду (замінити асфальт бруківкою) на кладовищі в мікрорайоні Ракове (Алея Слави – сектор 1). Як повідомляє канал ІНФОЗЯБРА,

Власником та директором ТОВ «Подільські аграрні інновації» є мешканець Наркевичів Грант Карапетян. У 2018 році слідчі обласної поліції замовили комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу, щоб з’ясувати вартість ремонту кількох вулиць Хмельницького, на яких працювали інші фірми Карапетяна «Гранд Дорбуд» і «Арсен-інвестбуд». У фабулі цього кримінального провадження зазначалося, що Грант Карапетян начебто привласнив 3,3 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг. Яка доля цієї справи, наразі відомо.

26 грудня цей же замовник та це й же підрядник узгодили ще одну закупівлю на подібні роботи на 138 662,54 гривні.

Розсошанська сільська рада в середині грудня замовила низку поточних ремонтів доріг у громаді (закупівля від 14 грудня та закупівля від 15 грудня) на загальну суму майже 400 тисяч гривень. Переможець обох закупівель – ТОВ «Траса».

Нагадаємо, на Хмельниччині працює робоча група «Прозорість і Підзвітність», яка аналізує оголошені громадами закупівлі та заслуховує пояснення представників громад щодо тих з них, що викликають сумніви.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook