Новини
Бізнес

Цукор на Хмельниччині подешевшав на шість відсотків

Інфляція на Поділлі в листопаді становила 0,5%; а загалом з початку року ціни зросли на 5,5%. Причому темпи зростання в області з початку року на чверть випередили загальноукраїнську інфляцію – 4,4%.

На Поділлі ціни на продукти та безалкогольні напої в листопаді зросли на 0,6%. Найбільше додали в ціні овочі – 13,3%. У межах 3,7–0,2% подорожчали сири, молоко, масло, кондитерські вироби з борошна, яйця, маргарин, хліб, риба та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, сало, макаронні вироби, кисломолочна продукція.

Водночас на 6,2% знизилася ціна на цукор. Також подешевшали фрукти, свинина, олія соняшникова, продукти перероблення зернових, рис, м’ясо птиці, безалкогольні напої.

Алкогольні напої та тютюнові вироби додали в ціні 0,2%.

Натомість одяг та взуття подешевшали на аналогічні 0,2%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1%, в основному шляхом збільшення плати за оренду житла.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 1,3%.

Ціни на транспорт зросли на 0,7% через подорожчання палива та мастил. З інших товарів та послуг підвищились ціни на ритуальні послуги на 18,8%, послуги страхування – на 3,2%, послуги відпочинку та культури – на 2,2%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: Вартість новорічного столу за цінами хмельницького ринку

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook