Новини
Інфраструктура

Автоматичний світлофор встановили на трасі у Хмельницькому районі

Напередодні Нового року встановлено ще один світлофорний об’єкт в межах нещодавно відремонтованої 41-кілометрової ділянки автомобільної дороги міжнародного значення М-30 “Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине” у Хмельницькій області від села Голосків до адміністративної межі із Вінницькою областю.

Про встановлення світлофора на цій ділянці траси просили учасники дорожнього руху, повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області. Розташований він на перехрещенні з автодорогою Т-23-10 “Голосків – Деражня – Лука-Барська”.

Прилад обладнано датчиками наближення транспорту, кнопкою перемикання світло-кольорових покажчиків для перетину проїзної частини пішоходами.

В обох напрямках руху по трасі М-30 постійно увімкнене зелене світло. У випадку наближення транспорту з напрямку автодороги Т-23-10 (з Деражні) автоматично здійснюватиметься перемикання на червоне світло,пояснили принцип роботи світлофора у Службі відновлення.

Кілька днів, до початку 2024 року, прилад працюватиме в тестовому режимі. Додатково систему доукомплектовано джерелами безперебійного живлення, завдяки чому вона може автономно працювати протягом 48 годин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook