Новини
Надзвичайні події

У владі розповіли про наслідки збиття ворожих безпілотників на Хмельниччині

В ніч на 31 грудня 2023 року росіяни атакували Україну ударними безпілотниками з трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область (РФ). На Хмельниччину шахеди, нагадаємо, залітали з чотирьох напрямків. Під час повітряної тривоги в області лунали вибухи, а росіяни тим часом вигадували фантастичні історії про те, що саме вони “знищили” зокрема, у нашій області.

Всього по території України увечері та вночі випустили 49 ударних дронів. Сили ППО ліквідували 21 з них. У Повітряних силах ЗСУ пояснили, що більшість “шахедів” ворог спрямував по передній лінії оборони українських військ. Крім того, цілили по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій на сході та півдні України.

Щодо кількості збитих на Хмельниччині безпілотників, інформація від військових та влади області різниться. За інформацією Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України в межах Хмельницької області було збито два “шахеди”.

За інформацією першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, в межах області було збито один безпілотник. Внаслідок ворожої атаки виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури, яку оперативно ліквідували.

Тим часом російські військові продовжують розповідати своєму населенню про фантастичні цілі, які нібито вражають на території України, зокрема, на Хмельниччині. Після того, як у російських телеграм-каналах повідомили про влучання у невідомий склад та повторну детонацію на Кам’янеччині, у Міноборони Росії відзвітували про, не багато, не мало, знищення “центру управління космічними засобами в районі населеного пункту Залісці Хмельницької області, який використовується ВСУ для ведення розвідки”. Також пояснили удар по харківському готелю Kharkiv Palace тим, що там нібито перебували “представники ГУР і ВСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook