Новини
Події

Хмельницька початкова школа №2 передала для ЗСУ дрон та портативну електростанцію

Сьогодні, 3 січня, представники початкової школи №2 Хмельницької міської ради спільно з громадською організацією «Захист – об’єднання волонтерів» передали для потреб підрозділу десантно-штурмових військ квадрокоптер DJI Mavic 3T та портативну станцію електроживлення Bandera Power. 

Кошти на придбання необхідного обладнання для військових учні, батьки та педагогічний колектив збирали на благодійних шкільних ярмарках протягом осені. Ярмарки проходили в декілька етапів аби акумулювати необхідну суму.

Як розповідає директорка навчального закладу Оксана Романів, рішення про придбання дороговартісного дрона ухвалили спільно з батьківським комітетом: 

«Розпочавши ярмаркування, ми зрозуміли, що можемо зібрати значну суму і допомогти нашим захисникам корисною та дорогою річчю. Тож 5 тижнів поспіль ми проводили  благодійні ярмарки, до яких долучились не лише учні та батьки початкової школи, а й дошкільнята, – говорить Оксана Романів. – Те, що ми робимо – це задля мирного майбутнього наших дітей».

Спільна праця небайдужих хмельничан дала відчутний результат: загальна сума збору 266 157 гривень. 

Голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів», ветеранка Катерина Луцик зазначає, що це не перша значна допомога від початкової школи №2: 

«Навчальний заклад завжди долучається до волонтерських ініціатив, а також самостійно організовує збори смаколиків для військових до свят. Приємно, що патріотичному вихованню дітей тут приділяється особлива увага. Вкотре переконуюсь, що навіть маленькі українці, звичайно завдяки батькам і наставникам, роблять великі справи для майбутнього нашої держави. Адже військовим вдвічі приємніше отримувати такі подарунки саме від дітей. Це дуже мотивує».

За словами військового, представника 81 ДШБ,  Mavic та Bandera Power – дуже необхідні прилади на передовій, саме на нульових позиціях. Вони дозволяють відстежувати пересування ворога, допомагати залишатись нашим захисникам в безпеці, користуватись електрообладнанням і мати необхідний зв’язок як з побратимами, так і з рідними.

«Ми закликаємо всіх українців об’єднуватись навколо добрих справ і далі демонструвати, що українці – незламні. Ми всі чекаємо дива. Та маємо пам’ятати, що дива роблять люди. Тож давайте донатити, плести маскувальні сітки, заливати окопні свічки, робити сухі борщі та інші корисні справи для наших Героїв аби наша спільна перемога настала якнайшвидше», – наголошує Леся Стебло, виконавча директорка ГО «Захист – об’єднання волонтерів».

Також волонтери передали військовому підрозділу державні прапори, аби вони майоріли над звільненими українськими містами. Наразі волонтерський центр «Захист» проводить масштабний збір на пікапи для сил протиповітряної оборони, які захищають небо над Хмельницькою областю. Долучитись до збору може кожен, зробивши благодійний внесок на моно-банку  5375 4112 1295 2266  та поширивши інформацію про збір.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook