Новини
Бізнес

Спиртозавод за менше, ніж 4 мільйони, продають на Хмельниччині

Держпідприємство «Ганнопільський спиртовий завод» знову намагаються продати. Ціна, заявлена на аукціон, що має відбутися наприкінці місяця, становить 3,822 мільйона гривень.

Як інформує сайт Національної електронної біржі, організатор торгів – регіональне відділення Фонду держмайна України по Вінницькій та Хмельницькій областях. Продаж здійснюється відповідно до наказу відділення № 432-у від 28 грудня 2023 року. Заяви на участь в аукціоні приймаються до 24 січня.

Згідно з умовами продажу «Покупець єдиного майнового комплексу державного підприємства «Ганнопільський спиртовий завод» зобов’язаний від дати переходу права власності забезпечити: погашення протягом шести місяців  боргів ДП «Ганнопільський спиртовий завод» із заробітної плати, перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу до покупця права власності; недопущення звільнення працівників ДП «Ганнопільський спиртовий завод» з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців».

А заборгованість у виробництва є. Й чимала. Як йдеться у «Інформаційному повідомленні №4», доданому до аукціону, кредиторка на 1 жовтня минулого року становила 16,835 мільйона, у тому числі перед бюджетом – 10,293 мільйона.

З  іншого боку, єдиний майновий комплекс заводу має 9,364 тисячі квадратних метрів. До його складу входять: головний корпус, цех розливу горілчаних виробів та очисного відділення, конюшня, солодовня, вагова, склад зерна, насосна, спиртосховище, свинарник тощо.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року вже оголошувався аукціон з продажу Ганнопільського спиртозаводу із заявленою ціною – 1,911 мільйона. Його скасували. Задешево здалося? Варто подвоїти ціну?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook