Новини
Економіка

Платники акцизу поповнили бюджет Хмельниччини 1,9 мільйона гривень

У січні-лютому 2019 року від виробництва та реалізації підакцизної продукції у Хмельницькій області державний бюджет отримав 1,9 мільйона гривень акцизного податку.

Це на чверть, або на 380 тисяч гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року, а також у півтора рази (152,1%) більше від індикативного показника ДФС України. Тобто додатково до держбюджету спрямовано 648 тисяч гривень.

Примітно, що у структурі надходжень цього податку левову частку (87,4%) сплачують виробники пива.

Решту скарбниця отримує від оптового постачання електроенергії, а також постачання нафтопродуктів, алкоголю, тютюну, транспортних засобів тощо.

Нагадаємо, що наразі в області працюють п’ять підприємств, які є виробниками зазначеного хмільного напою: ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ПАТ «Хмельпиво», ПП «Рудпол», ТОВ «Укр-кег», а також ПП Соколовський Ю.В.

Крім того, діють три оптових постачальника електроенергії (МКП «Хмельницьктеплокомуненерго», КП «Південно-західні тепломережі» та КП «Міськтеплоенергія»), один імпортер алкогольних напоїв (ТОВ «ВІ ЕС ВІ ГРУП»), а також три спиртові заводи – діючий ДП Довжоцький спиртовий завод, та недіючі ДП Ганнопільський спиртовий завод і Маниковецьке підприємство ДП «Укрспирт». Оптова торгівля тютюновими засобами забезпечується ТОВ «Тедіс Україна».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS