Новини
Суспільство

У Хмельницькому придбали новий апарат для проведення операцій на серці

Новий апарат для проведення операцій на серці придбали для Хмельницького обласного серцево-судинного центру.

Сучасний апарат штучного кровообігу LivaNova куплено за кошти обласного бюджету, за сприяння голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк та першого заступника голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, повідомили у медзакладі.

Апарат штучного кровообігу (АШК) – складна багатофункціональна система, яка застосовується в кардіохірургії під час відкритих операцій на серці та судинах. Тимчасово перебирає на себе функцію серця і легень, підтримуючи необхідну циркуляцію крові та вміст кисню в організмі.

Апарат LivaNova обладнаний системою онлайн-моніторингу гемоглобіну, газів та температури крові В-capna, ефективним теплообмінником для охолодження та зігрівання пацієнта, повним набором системи безпеки (датчики рівня, повітря, регулятор оклюзії, двоканальний датчик тиску).

Наявність в комплекті центробіжного магнітного насоса дозволяє проводити складні тривалі втручання з мінімальною шкодою для пацієнта, а також забезпечувати гемодинамічну підтримку та екстракорпоральну мембранну оксигенацію в післяопераційному періоді.

Це високотехнологічне медичне обладнання експертного класу вже інтегроване в операційну відділення кардіохірургії КНП «ХОССЦ» та працює задля покращення здоров’я мешканців Хмельницької області, ВПО, воїнів Збройних сил України.

Відео з операційної – на YouTube-каналі – https://www.youtube.com/watch?v=N4_zAd39IzY.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook