Новини
Інфраструктура

У Кам’янці суперечливе рішення виконкому ускладнило роботу перевізникам

У Кам’янці-Подільському в автомобільних перевізників 25 грудня 2023 року закінчився термін договору, однак, відповідно до постанови Кабміну, поки в країні воєнний стан, договір продовжують без конкурсу. Про це рішення водіям мали б повідомити представники міської влади, але вони цього не зробили, а потім ще більше заплутали перевізників додатковими угодами, що суперечать рішенню Кабінету Міністрів.

Суперечливе рішення члени виконкому ухвалили на засіданні, що відбулося 20 грудня 2023 року. Все було б добре, якби не посилання на попереднє, які ухвалили 3 серпня того ж року. Про всі рішення перевізники дізналися випадково.

Якщо за попередньої каденції перевізників збирали, перевізникам пояснювали, перевізникам доводили до відома, то зараз навіть отримати рішення виконавчого комітету, наскільки мені відомо, навіть Микола Станіславович, як той самий перевізник-представник, не міг отримати рішення з цими мокрими печатками. А хоч одному перевізнику довели до відома, що продовжено термін дії договору і треба прийти укласти додаткову угоду? Та з жодним не продовжували, жодного не повідомили, – коментує юрист Іван Громик.

Що ж суперечливого у двох рішеннях виконкому? Влітку міська рада планувала конкурс, тож у додатковій угоді прописала, що продовження дії договору можливе за згодою сторін, а також підтвердження перевізником спроможності виконувати усі зобов’язання. Тож наразі подальші дії водіїв невідомі, тому що налагодити комунікацію з виконкомом не вдається.

Окрім цього проблема виникла і з пільговими перевезеннями.

Була передвиборча кампанія. Посітко особисто приїжджав до нас на м’ясокомбінат. І я поставив йому питання щодо пільгових перевезень. [Він сказав] “Я, якщо мене виберуть, першим питанням буде поставлене пільгові перевезення, я таки зроблю, що ви будете отримувати дотації за пільгові перевезення”. Ми йому повірили, – каже перевізник Анатолій Довгань.

Комунальному транспорту на пільгове перевезення мали б виділити з міського бюджету 9 мільйонів гривень та контролювати кількість рейсів та пасажирів. Але цього не відбулось. Єдиний спосіб розв’язати проблему – сесія, але міська рада не йде на зустріч перевізникам, а навпаки заплутує водіїв додатковими угодами ще більше.

Наразі водії писатимуть звернення міському голові Михайлу Посітку, аби всі документи привели у норму, відповідно до постанови Кабміну.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook