Новини
Події

Про порядок ведення військового обліку говорили у Хмельницькому

У Хмельницькій міській раді відбулась нарада щодо ведення військового обліку. На ній були присутні представники підпорядкованих структур міської ради, підприємств, Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Учасникам наради розповіли про порядок ведення військового обліку та нагадали про відповідальність за порушення.

Ми доводили важливість діалогу і комунікації безпосередньо на рівні органу місцевого самоврядування – Хмельницької міської ради з відповідальними представниками ТЦК. І дуже прагнемо, щоб Хмельницька міська територіальна громада в особі керівників чітко для себе розуміли алгоритм дій, порядок ведення військового обліку. Тому такі робочі зустрічі будуть носити системний плановий характер, – каже керуюча справами виконавчого комітету міськради Юлія Сабій.

Представники підприємств, установ і організацій повинні вчасно подавати дані про працівників, які стоять на обліку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Усі дані мають відповідати дійсності.

Ви обліковуєте якісно людей, подаєте ці дані нам для того, щоб ми якісно могли комплектувати збройні сили під час війни. Ворога ми зможемо перемогти тільки тоді, якщо ми разом з вами будемо в одній команді, – каже начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Хмельницького ТЦК Сергій Щербатюк.

Стан ведення військового обліку на підприємствах, установах та організаціях планують перевіряти щомісячно.

Буде підписано хмельницьким міським головою розпорядження про зобов’язання проведення перевірок у складі перевірочних груп будуть і представники відділу мобілізаційної роботи міської ради, – додає Юлія Сабій.

За порушення правил ведення військового обліку, нагадали на нараді, законом передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Якщо у вас є необліковані, значить у вас є час, щоб їх ставити на військовий облік. Якщо люди у вас будуть працювати, і вони не будуть перебувати на військовому обліку, на керівників підприємств, на людей, які відповідають за військовий облік згідно наказу, у нас будуть складені адмінпротоколи щодо порушення ведення військового обліку. Тому, будь ласка, підготуйтеся, віднесіться відповідально, тому що від кожного з вас залежить наша перемога, – наголошує начальник Хмельницького ТЦК Олександр Фурман.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook