Новини
Надзвичайні події

У кількох містах Хмельниччини пролунали вибухи

Під час чергової комбінованої повітряної атаки по Україні росіяни застосовували крилаті, аеробалістичні, балістичні та надзвукові ракети. Під ударом були Запорізька, Дніпропетровська, Харківська та Хмельницька області. Більшість крилатих ракет, випущених з бомбардувальників, летіли в напрямку Хмельниччини. Звуки вибухів чули у трьох містах області. Також повідомили про двох загиблих.

За інформацією моніторингових каналів, ракети Х-101/555 запускали щонайменше 10 бортів Ту-95, надзвукові ракети Х-22/32 – борти Ту-22м3. Крім того, повідомляли про пуски “Кинджалів” (у повітряному просторі РФ фіксували 4 борти МіГ-31К) попередньо, по Дніпру та балістичних ракет ЗРК “С-300/С400”. Найбільшу дистанцію у ~1400км частина ракет Х-101/555 подолала за 2 години.

Під ударом під час цієї атаки були Кривий Ріг, Запоріжжя, Дніпро, Харків та Хмельниччина. За інформацією Хмельницької ОВА, в області пролунало щонайменше шість вибухів: їх чули у Старокостянтинові, Шепетівці та в обласному центрі.

За інформацією Шепетівського міського голови Віталія Бузиля, після того, як у громаді “було гучно”:

Маємо наслідки, працюють спеціальні служби. Постраждалі відсутні.

Про гучні звуки повідомили також у Старокостянтинові, куди, за інформацією моніторингових каналів, повернулася частина ракет, що долетіли до Львівщини.

Вперше за довгий час звуки вибухів почули мешканці Хмельницького. У соцмережах повідомляли про це як мінімум тричі. Судячи з інформації, оприлюдненої у міській раді, в обласному центрі, ймовірно, був “приліт”, також зафіксоване падіння уламків ракет внаслідок роботи ППО.

Після повітряної атаки частина мікрорайону Південно-Західний знеструмлена, маршрути руху громадського транспорту змінено.

За інформацією Укренерго, ранкова масована ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми. 396 населених пунктів у 4 областях знеструмлено через негоду. За інформацією “Хмельницькобленерго”, через погодні умови на Хмельниччині є відключення електроенергії у 7 населених пунктах, в тому числі у 6 – частково. Без електричної енергії залишилось 945 споживачів у Ярмолинецькій, Волочиській та Хмельницькій громадах.

Офіційна інформація від Повітряних сил ЗСУ щодо кількості запущених та збитих ракет наразі відсутня. Стежте за оновленнями.

ДОПОВНЕНО: За інформацією заступника Керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби, внаслідок масованого ракетного удару на Хмельниччині є один загиблий.

ДОПОВНЕНО: Як повідомили у Хмельницькій ОВА, кількість загиблих внаслідок ракетної атаки на область збільшилася до двох:

Сьогодні вранці, під час повітряної тривоги, в межах Хмельницької області наші сили ППО збили 2 ракети. Разом з тим, противник завдав ударів по об’єктах інфраструктури області. Є пожежа, яку локалізовують підрозділи ДСНС. На превеликий жаль, маємо вже двох загиблих людей. І це велика втрата, бо відновити і відбудувати можна все, окрім людського життя.

За інформацією Повітряного командування “Захід”, на заході України було знищено 10 крилатих ракет.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook