Новини
Суспільство

Два пікапа для захисту неба передали хмельничани Збройним Силам

Сьогодні, 09 січня, на подвір’ї волонтерського центру «Захист» зібрались представники освітніх закладів міста Хмельницького та військові. Мета – благородна: передати для захисників два автомобілі.

Як розповіла голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик, два потужних пікапа придбали для підрозділів протиповітряної оборони повітряних сил ЗСУ. Саме такий запит отримали волонтери від військових восени.

Лише нещодавно вдалось зібрати необхідні кошти для закупівлі двох позашляховиків, адже сума на їх придбання склала близько пів мільйона гривень. Самотужки закрити збір було вкрай важко. Але завдяки надійним партнерам, освітянській спільноті міста Хмельницького, які завжди підставляють дружнє плече допомоги, сьогодні передаємо ці автівки, – говорить Катерина Луцик.

За словами волонтерки, одне авто придбане силами учнів, батьків та педагогічного колективу Початкової школи №1 Хмельницької міської ради. Тамара Газда, очільниця закладу,  поділилась секретом такого результату: у школі протягом осені проводили благодійні ярмарки, до яких долучився кожен учень та учениця. Копійка до копійки і Перша початкова школа зібрала понад 260 тисяч гривень.

Ще одне авто придбане завдяки декільком навчальним закладам та небайдужим хмельничанам, а саме:

– ПП “Резонанс- Пласт”

– Ліцею №16 імені В. Козубняка Хмельницької міської ради

– Хмельницького  ЗДО №26 “Кульбабка”

– Хмельницької СЗШ I- IIl ступенів №14

– Хмельницької СЗШ I-Ill cтупенів №21

– Ліцею №5 Хмельницької міської ради

 – Немичинецької ЗОШ I-II ступенів

– Групі “Коляднички – мандрівнички”

Автомобілі придбані в Європі, пройшли повну технічну перевірку, аби наші захисники неба могли відразу їх використовувати у своїй роботі, – розповідає координатор ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Олександр Баурін. – Це повнопривідні авто, які можуть пересуватися по бездоріжжю. Також важливою умовою для військових було аби це були пікапи, щоб в майбутньому доукомплектувати їх.

Волонтери зазначають, що спільно з хмельницькими блогерами, Сергієм Буяном та Сергієм Савчуком, збирають ще на один пікап. Наразі зібрано більше половини необхідної суми, яку потрібно закрити якомога швидше, адже автомобіль вже забронювали і військовим він вкрай необхідний.

Днями хмельничани відчули наскільки важливою є робота сил ППО. Маємо усвідомити, що без підтримки кожного цивільного, українським військовим вкрай складно. Тож просимо долучитись до збору і закрити разом небо над нашим рідним містом, – закликає Катерина Луцик.

Збір проводять у соціальних мережах на сторінках ГО «Захист – об’єднання волонтерів», де публікують оновлені дані.

Це можна додати потім, коли стаття вже буде на укрнеті:

Долучитись до збору на пікап для ППО можна задонативши будь-яку суму на офіційну «моно-банку» збору: 5375 4112 1295 2266

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook