Новини
Офіційно

Керівницю одного з департаментів Хмельницької ОДА звільнили з посади

Як йдеться у документі, підписаному першим заступником начальника Хмельницької ОВА, директорку Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації Ганну Богданович звільнено з посади за власним бажанням.

Нині вже ексочільниці Департаменту у квітні 2023 року оголосили про підозру в організації корупційного механізму видачі документації. До схеми був залучений посередник – приватний підприємець. Про це йшлося у дописі на офіційному сайті Національної поліції України. У повідомленні називали суми неправомірної вигоди, які нібито платили підозрюваним за розв’язання тих або інших питань, – від 10 000 до 50 000 гривень.

Ганну Богданович суд відправив під домашній арешт до 27 серпня 2023 року. 28 серпня вона повернулась на роботу. А 3 січня 2024 року Сергій Тюрін підписав розпорядження про звільнення керівниці Департаменту.

Нагадаємо, в останній день серпня минулого року було звільнено заступника директора Департаменту – начальника управління захисту довкілля, оцінки впливу на довкілля, використання природних ресурсів Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА Володимира Дідуха. Його звільненням пов’язували з корупційним скандалом – посадовця засудили за отримання неправомірної вигоди за сприяння у видачі дозволу на викиди в повітря. Володимир Дідух погодився заплатити 42,5 тисячі гривень штрафу та позбувся посади. Його було звільнено за згодою сторін. Місце начальника управління посіла Ірина Кліпацька.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook