Новини
Інфраструктура

Ремонт каналізації за 30 мільйонів планують зробити у дитячому таборі на Хмельниччині

Заяви на участь у тендері «Реконструкція системи зовнішньої каналізації з влаштуванням локальних очисних споруд Позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Чайка» Хмельницької міської ради, для облаштування місць тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, за адресою Хмельницька область, Хмельницький р-н, с. Головчинці, вул. Підлісна, 4/1» можна подавати до 16 січня.

Інформація про торги оприлюднена на сайті Смарттендер. Заявлена вартість становить 29,438 мільйона гривень. Розмір мінімального кроку аукціону – 147,189 тисячі або 0,5% вартості. Замовник реконструкції – позаміський заклад «Чайка» Хмельницької міськради.

У тендерній документації зазначено, що «Учасник повинен мати основні машини та механізми, які необхідні для виконання робіт». А перелік обладнання, яке має бути в учасника чималий: автомобілі ботові або самоскиди не менше 2, навантажувач, трактор колісний, екскаватор, підіймач монтажний, відбійний молоток, бетонозмішувач, генератори, гідравлічна насосна станція з пресом, гідравлічний різак, електродриль, електромолоток, електроножиці, зварювальний генератор, компресор, кутова шліфувальна машина, лебідка, мініелектростанції, монтажно-тяговий механізм тощо.

Зрозуміло, якщо «каналізація» коштує тридцять мільйонів, то й чималенький шмат робіт доведеться виконати.

Технічне завдання, що міститься в документації до тендеру, передбачає тисячі видів робіт. Скажімо, у згаданому 64-сторінковому документі лише підземні роботи у першій частині – 72 пункти, наземні – 252 пункти.

Справді, якщо табір використовуватиметься для проживання українців-переселенців, то умови мають бути гідними. У тому числі – каналізація.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook