Новини
Суспільство

Хмельничани скаржаться на роботу “Укрпошти”

Після закриття відділення “Укрпошти” №13 хмельничани, яким потрібно отримати чи відправити кореспонденцію, заплатити комунальні платежі тощо змушені були “перебратися” у відділення №1. Через збільшення кількості відвідувачів у поштовому відділенні постійно утворюються черги, частина персоналу звільнилася, важлива кореспонденція затримується.

Про проблеми з отриманням цінних листів розповіла журналістам Суспільного адвокатка Галина Карєпова:

Усе почалося з відділення №13. Його зачинили, нікого не попередивши, не повідомивши, і ми не знали дуже довгий час взагалі, де наша вся кореспонденція. Виявилося, що все прибуває на перше відділення. Я запитала, як я можу отримати мою кореспонденцію, на що мені відповіли: “Ось мішки, шукайте”. Я провела на відділенні з 9:00 ранку десь орієнтовно до 12:30, перебрала стільки, скільки була спроможна фізично. Там мішків була така кількість, що їх до вечора не можна було б перебрати.

Та додає: один її лист з Києва до Хмельницького йшов місяць і п’ять днів.

Я зверталася на пошту, сказали, ніякої кореспонденції немає, а потім до мене телефонують з суду з іншої області і кажуть: “У вас там на відділенні пролежав лист місяць, він вже до нас повернувся, що нам з ним робити?” А я чекаю на цей лист, тому що там оригінали рішень, виконавчих листів, там інші документи. “Стоять” майже всі органи державні, адже у тих мішках не рознесена кореспонденція у суди, у прокуратуру, у поліцію, в експертні установи. Всі чекають кореспонденцію, – обурюється адвокатка.

За її словами пошта працює незадовільно. Причому проблема ця – не одиночна, а системна.

У них дійсно навантаження велике, це перше відділення, а в них тільки три працівники. Значить, потрібно щось змінювати, щоб робити роботу якісно, – каже Галина.

Скаржиться на роботу пошти також хмельничанка Тетяна Подобна. 8 грудня минулого року вона відправила цінного листа в один з обласних департаментів, заплатила за кур’єрську доставку та два тижні чекала відповіді від начальника департаменту:

Цей лист був дуже важливий, від нього залежить дуже багато для однієї людини, якій потрібна допомога. Людина хвора, серйозно хвора, і так їй затримується медична допомога, а тут ще й затримка з листом на два тижні! Я розмовляла з директором департаменту, він сказав, що йому надійшов дзвінок: отримайте лист в такому-то відділенні. Я перепрошую, шановні, але я заплатила за кур’єрську доставку! І справа навіть не в грошах, це не такі вже великі гроші, справа в часі, справа в повазі до людей.

Начальниця відділення №1 “Укрпошти” в Хмельницькому Олена Мельничук каже: черги тут були завжди, та, відколи закрили відділення №13 і через збільшення навантаження звільнилися дві працівниці, вони подовшали.

Ми працюємо цілий день – з 8:00 до 20:00, роботи багато і дівчатам трохи важко. Людей багато, всі стоять у залі, не завжди в гарному настрої до нас приходять. Ми робимо все, що ми можемо. Дуже багато людей скаржаться на черги. Штат листонош у нас також не укомплектований. Тому, коли видається пенсія, а це щомісяця з 4 до 25 числа, зусилля всіх листонош спрямовуються на рознесення пенсій, – розповідає керівниця поштового відділення.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook