Новини
Кримінал

Зраднику з Хмельниччини, який керував “колонією” на Херсонщині, оголосили про підозру

СБУ повідомила про підозру зраднику з Хмельниччини, який керував так званою «виправною колонією» на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Як повідомили в управлінні СБУ у Хмельницькій області, у лютому 2023 року підозрюваний очолив «виправну колонію № 1 управління Федеральної служби виконання покарань РФ по Херсонській області», де утримуються викрадені та незаконно засудженні громадяни України.

Таке призначення отримав, зважаючи на те, що під час анексії Криму він, тоді підполковник внутрішніх військ МВС України, зрадив присягу і перейшов на бік ворога. Протягом 2014 -2023 років зрадник служив на керівних посадах в «федеральном казенном учреждении «отделе по конвоированию управления Федеральной службы исполнения наказаний по Республике Крым и г.Севастополю».

На підставі зібраних доказів зраднику повідомлено про підозру за частинами 1 та 2 статті 111 (державна зрада) та частиною 1 статті 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення.

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території, відтак правоохоронці проводять комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводиться слідчими СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook