Новини
Суспільство

Ветеранський простір «Захист.4.5.0» у Хмельницькому запрошує до співпраці

Вже понад місяць працює ветеранський хаб у місті Хмельницькому. Це спільний проєкт Хмельницької міської ради та громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів». Звернення перших клієнтів стосуються інформаційних консультацій, юридичних питань, психологічної підтримки, тощо.

Наразі на Ветеранському просторі «Захист.4.5.0» працює два кейс-менеджери – спеціалісти, які допомагають ветеранам та членам їх родин вирішити ті чи інші нагальні питання. Вони допомагають спрямувати клієнтів до необхідних спеціалістів аби якнайшвидше вирішити проблеми. Також на базі ветпростору працюють: юрист, психологи, реабілітолог, медичний консультант, арттерапевт, які проводять групові інформаційні семінари та індивідуальні консультації для дорослих та дітей.

Послугами Ветеранського простору «Захист.4.5.0» можуть скористатися:

– діючі військові

– військові на лікуванні/реабілітації

– ветерани/ветеранки

– члени родин військовослужбовців

– члени родин полонених, безвісти зниклих

– члени родин полеглих Героїв.

З початку 2024 року на Ветеранському просторі «Захист.4.5.0» пройшло три робочі зустрічі з представниками структурних підрозділів Хмельницької міської ради, громадського сектору міста, військовослужбовцями частин, які дислокуються в обласному центрі.

«Мета таких зустрічей – налагодити співпрацю аби надання послуг для ветеранів стало більш якісним та доступним. Частина послуг надаватиметься безпосередньо на ветеранському центрі «Захист.4.5.0». Ми працюємо над розширенням списку цих послуг. Частину надаватимуть у спеціалізованих закладах. Наразі ми формуємо базу даних спеціалістів, аби перенаправляти клієнтів на пряму до них», – розповіла ветеранка, керівниця проєкту по роботі ветпростору Катерина Луцик.

Також представники ветеранського хабу повідомили, що планують провести зустріч з підприємцями міста Хмельницького, тож закликають представників місцевого бізнесу, зацікавлених у розвитку ветеранської тематики скомунікувати з ветеранським простором «Захист.4.5.0».

«Ми допомагаємо готувати ветеранів до повернення в громади, адаптуватись їм до цивільного життя. Але і суспільство має бути готовим до того, що тисячі військових повернуться в рідні міста та села. Тому підготовка до цього на кожному рівні вкрай важлива», – наголосила Катерина Луцик.

Ветеранський простір «Захист.4.5.0» знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Камʼянецька, 76. За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном +38 096 563 00 90.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook