Новини
Інфраструктура

Ще один навчальний заклад у Хмельницькому матиме своє укриття

З жовтня 2023 року в кількох навчальних закладах розпочали будівництво сховищ, оскільки власних у них немає. Директор однієї з хмельницьких шкіл Олег Сивицький розповів про роботи, які виконуються біля навчального закладу.

Був тривалий підготовчий період. Геодезисти працювали, проєктно-кошторисна документація виготовлялася, експертизу проходила ця проєктно-кошторисна документація. Потім були тендерні закупівлі відповідно до законодавства. Це має бути протирадіаційне укриття на 550 осіб з двома входами, де будуть санвузли, вентилятори, які будуть “ганяти повітря” та тримати певну температуру, – каже очільник навчального закладу.

У школі навчається понад 1000 учнів, тож наразі у спеціалізованого навчального закладу є дозвіл на те, аби проводити школярів у чотири найближчі укриття. Саме тому роботи зі зведення власного протирадіаційного сховища розпочались максимально швидко після підписання договору з однією із будівельних компаній міста.

Для виконання монолітних робіт ми придбали та використовуємо власну нову модульну щитову опалубку німецького виробництва. Всі стіни, колони та перекриття будуть залізобетонними та зв’язаними між собою. Така монолітна конструкція і є основою захисної споруди, що будується. Саме тому ми особливу увагу приділяємо залізобетону, – прокоментував керівник будівельної компанії Давид Арутюнян.

На будівництво укриття з міського бюджету виділили 38 мільйонів гривень. Завершити роботи планують не пізніше, ніж за 9 місяців. Прогнози готової захисної споруди – перше півріччя 2024 року, кажуть підрядники.

Відео: канал Перший Подільський.

Читайте також: Чотири укриття будують у школах однієї з громад у Хмельницькому районі

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook