Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині боржників відключатимуть від комунальних послуг та каратимуть штрафами

У “Хмельницькводоканалі” нагадують мешканцям обласного центру про вчасну сплату за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для запобігання припиненню (обмеженню) послуг чи нарахуванню пені.

Такі дії дозволені у зв’язку зі скасуванням Кабінетом міністрів України заборони на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в оприлюдненій на “Урядовому порталі” постанові Кабміну від 29 грудня 2023 р. № 1405.

Мораторій на відключення зберігається лише для жителів територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Для решти споживачів комунальних послуг, згідно з постановою, відновлено нарахування пені за несплату житлово-комунальних послуг.

Крім того, Кабмін повернув можливість відключення від комунальних послуг боржників, у разі несплати або недоплати за отримані послуги.

Шановні споживачі, щоб запобігти можливому припиненню (обмеженню) послуг з централізованого водопостачання та водовідведення наполегливо рекомендуємо вчасно сплачувати за спожиті комунальні послуги, – зауважують у “Хмельницькводоканалі”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook