Новини
Інфраструктура

Ожеледиця на дорогах Хмельниччини: для забезпечення руху витрачено 1254 тонн протиожеледних сумішей

Уночі по усій території Хмельницької області місцями сніжило з крижаним дощем, сильний поривчастий вітер сприяв швидкому утворенню ожеледиці. А тому над безпечним рухом на автошляхах державного значення працювали 72 одиниці спецтехніки та 80 шляховиків. Витрати протиожеледних сумішей становлять 1254 тонни.

Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Для недопущення утворення ожеледиці та переметів на автомобільних дорогах державного значення постійно здійснюється патрульне спостереження та візуальний контроль покриття працівниками підрядних дорожніх організацій.

Особливу увагу приділяємо на підйомах та спусках, естакадах, поворотах та пішохідних переходах, мостах та шляхопроводах. Рух транспорту забезпечено у звичному режимі. Скарги, ДТП та надзвичайні ситуації відсутні, – кажуть дорожники.

Зважаючи на мінливість погодних умов та ожеледиці на дорогах, водіїв просять бути уважними та обережними, пересуваючись автошляхами області, не виконувати ризикованих маневрів та перевіряти свої транспортні засоби на готовність до зимової експлуатації, чітко дотримуватись ПДР, зокрема швидкісних режимів, інтервалу та дистанції, що дозволить уникнути ускладнень у русі транспорту та не допустити виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Пішоходам же рекомендують бути максимально пильними, покриття пішохідних доріжок та тротуарів може бути обледенілим. Літнім людям радять відкласти свої справи на кілька годин.

Також нагадують пішоходам про необхідність використання світлоповертаючих елементів (флікерів) на одязі в темну пору доби.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook