Новини
Суспільство

Хмельницький університет впроваджує ініціативу щодо розвитку туристичного бізнесу

Представники Хмельницького національного університету презентували проєкт, покликаний допомогти внутрішньо переміщеним особам та біженцям знайти себе у сфері туристичного бізнесу. Про це представники навчального закладу розповіли на прес-конференції.

Проєкт INSPIRE (Інноваційна підтримка підприємництва біженців у сфері туризму) об’єднав партнерів з університетів та неурядових організацій Ірландії, Бельгії, Туреччини, Хорватії та України. Саме нашу державу представлятиме Хмельницький національний університет. В межах його реалізації буде проведено дослідження потреб біженців та ВПО, розроблено спеціальні навчальні матеріали та проведено семінари для безпосереднього навчання біженців і ВПО, зацікавлених у туристичному підприємництві.

«Центральним елементом є створення поглибленого посібника та цифрового курсу, який навчить біженців таким важливим навичкам, як бізнес-планування, маркетинг, доступ до фінансування та інше. Проєкт має великий потенціал та ми очікуємо значних позитивних результатів від його втілення.  Ми плануємо безпосередньо навчити 210 біженців та ВПО під час 21 семінару в країнах нашого консорціуму. Ми очікуємо, що біженці та ВПО набудуть впевненості в собі та зможуть працевлаштуватися, що дозволить їм робити активний внесок у розвиток місцевої громади та інтегруватися в неї», – розповіла Катерина Скиба, проректорка з науково-педагогічної роботи ХНУ.

За словами представників навчального закладу, дана ініціатива розширює можливості для підтримки ВПО у досягненні фінансової незалежності, а також сприяє інноваціям у туристичній індустрії. Туристичне підприємництво, у свою чергу,  сприяє економічному зростанню, культурному обміну та формуванню стійких громад.

«Ми помітили, що переміщених осіб потрібно адаптувати нових умов життя та надати можливість для розвитку. Відповідно, зародився цей проєкт. Наразі у нас є успішні історії, які демонструють актуальність потреби. Зокрема, маємо приклад Аліни Олійник, харків’янки, яка розвиває туризм у Бакоті, що збільшує надходження у бюджет місцевої громади», – розповів Євген Рудніченко, декан факультету управління, адміністрування та туризму ХНУ.

Виконання цього проєкту дасть змогу залучити ВПО Хмельницької області до підприємницької діяльності у туристичній галузі. Саме зважаючи на це Хмельницький національний університет налагоджує співпрацю з громадськими організаціями, які працюють з внутрішньо переміщеними особами.

Розрахований проєкт на 2 роки. Детальніше про його реалізацію можна дізнатись у Хмельницькому національному університеті на факультеті управління, адміністрування та туризму.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook