Новини
Суспільство

Шість пам’ятників радянської доби досі не знесені на Хмельниччині

У спільноті “Декомунізація Україна” оприлюднили топ-100 пам’ятників, які треба демонтувати в рамках декомунізації та деколонізації на території України. В переліку є шість пам’ятників, розташованих на Хмельниччині.

Попри те, що війна в Україні триває вже майже 10 років, не всі громади готові розпрощатися з радянським минулим, яке уособлює в собі Російська Федерація, котра все ще мріє повернути його на всі території, до яких намагається дотягнутися. З активним спротивом знесенню пам’ятників радянської доби так само активно борються члени неурядової спільноти “Декомунізація. Україна”, зокрема, оприлюднюючи переліки вулиць, пам’ятників та інших маркерів СРСР, які потребують ліквідації.

А в нас новий список ТОП-100 пам’ятників, які треба демонтувати в рамках декомунізації/деколонізації на території України. Впевнені, що більшість з них не достоїть до його літа і ми зробимо все можливе зі свого боку, аби так і було,прокоментували поширений перелік у спільноті.

У ньому, поміж інших, є пам’ятники, розташовані у містах Хмельницький (пам’ятник радянським солдатам), Славута (погруддя чекісту Антону Одусі біля краєзнавчого музею), Красилові (пам’ятники Зої Космодем’янській та Валі Котику) та Шепетівці (пам’ятник Валі Котику та танк-34).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook