Новини
Бізнес

Ввезення нафтопродуктів на Хмельниччину зменшилося майже вдвічі

Імпорт товарів на Поділля знизився за одинадцять місяців минулого року на 5,8% у порівнянні з січнем-листопадом позаминулого року – до 603,7 мільйона доларів. Зменшення ввезення продукції спостерігається все торішнє друге півріччя.

Суттєво на показники імпорту вплинуло стрімке (майже двічі) скорочення закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 104,6 мільйона. До речі, позаторік зафіксоване зростання імпорту цієї групи товарів у понад три рази.

Левову частку у ввезенні мінпродуктів складають палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 98,1 мільйона при зменшенні в порівнянні з відповідним періодом позаминулого року на 42,1% – майже вдвічі. Частка палива в імпорті знизилася із чверті до 16,3%.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла на 3,6%. Імпортовано пластмас загалом на суму 85,4 мільйона. Частка цієї групи імпорту зросла до 14,1%.

Також варто зазначити, що за окремими групами, які становлять суттєву частку в імпорті Поділля, зростання ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання збільшилася на понад чверть – на 25,2% до 120,9 мільйона, що склало рівно двадцять відсотків від загального обсягу.

Область також на одну п’яту наростила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За одинадцять торішніх місяців збільшення становило 20,2% – до 37,7 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках склала 6,3%.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, продуктів рослинного походження закуплено на 14,1 мільйона, що втричі менше, ніж позаторік.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook