Новини
Офіційно

Жінки-підприємниці домінують на Хмельниччині

За рік кількість юридичних осіб на Хмельниччині зросла на понад пів тисячі одиниць. Попри війну, бізнес в області продовжує розвиватися. Якщо на 1 січня минулого року на Поділлі налічувалося 31754 юридичних осіб, то на початку цього року їхня чисельність сягнула 32289.

Керівниками юросіб традиційно залишаються чоловіки; вони очолюють понад 22,6 тисячі підприємств або 69,9% від загальної кількості. Частка керівниць становить 30,1%. Жінки порядкують на майже десяти тисячах юридичних осіб краю.

Якщо домінантна роль «сильної статі» на підприємствах очевидна, то серед фізичних осіб-підприємців відбулася «гендерна зміна». Торік частка підприємниць становить 49,4%, підприємців – 50,6%. Наразі ж жінки «перемагають» чоловіків.

Якщо на торішнє 1 січня бізнесвумен нарахували 22,1 тисячі, то чоловіків-підприємців 22,6 тисячі. Нині гойдалка перехилилася на бік жінок.

Зараз подолянок-підприємниць нараховується 26,5 тисячі, чоловіків-підприємців – менш як 25 тисяч. Відповідно частка дівчат у бізнесі сягнула 51,6%, самозайнятих бізнесменів – 48,4%.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, цьогоріч кількість фізичних осіб-підприємців на Поділлі перевищила 50 тисяч, склавши 51262 одиниці.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook