Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому поменшало ялинок, які здають на утилізацію

Новорічні ялинки на тріску переробляють на хмельницькому полігоні твердих побутових відходів протягом 18 років. Перероблені дерева використовують повторно. За роки повномасштабної війни ялинок на полігон стали привозити менше.

За словами майстра полігону Едуарда Дашевського, минулого року ялинковими друзками після перероблення наповнили три контейнери по 10 кубометрів кожен, цьогоріч – лише один. Раніше тріску передавали на потреби хмельницької лазні №1. Тепер, зважаючи, що її стало менше, використовують для опалення приміщень на полігоні та посипання доріг.

Хмельничанам нагадують правила новорічних ялинок на утилізацію. Дерева потрібно приносити без зайвих предметів на них та залишати біля контейнерів, звідки їх заберуть працівники “Спецкомунтрансу”. Якщо кинути дерева у контейнер, вони потраплять на полігон твердих побутових відходів не і не принесуть тієї користі, яку могли б.

Також ялинки можна самостійно привезти у центри управління відходами.

У Хмельницькому є два такі центри. Один розташований на проспекті Миру, 7, інший – на перетині вулиці Пілотської та Чорновола. Години роботи: з 8:00 до 19:00, – розповіла Суспільному комунікаційниця офісу “Розумне довкілля. Хмельницький” Ксенія Косюк.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook