Новини
Культура

Виставка картин ветерана-правоохоронця відкрилася на Хмельниччині (ФОТО)

Ветеран органів внутрішніх справ Хмельниччини Олег Мазурчак, полковник у відставці знайшов розраду у живописі. І хоч Олег Володимирович малює лише три роки, його картини вже були представлені на багатьох виставках, в тому числі за кордоном.

Службі в правоохоронних органах Олег Мазурчак присвятив понад 30 років. Склав присягу в 1986 році. Пройшов шлях від дільничного до заступника начальника Кам’янець-Подільського міського відділу міліції з напрямку громадської безпеки. На пенсію Олег Володимирович вийшов з посади заступника начальника Святошинського райуправління міліції у Києві в 2014 році.

Попри складну і відповідальну роботу в правоохоронних органах, любов до творчості, закладена в дитинстві, завжди супроводжувала ветерана. Тож, вийшовши на пенсію, він вирішив присвятити живопису вільний час, якого раніше так не вистачало.

Малює Олег Мазурчак олією на полотні. У його доробку переважають пейзажі та натюрморти. Багато рідного автору Кам’янця. Є і картини на історичну тематику та про наше героїчне сьогодення. Зокрема, картина «Привид Києва» — реалістичне зображення переможного для наших військових пілотів бою.

Творчість допомагає мені віднайти спокій та душевну рівновагу. Це і арттерапія в тому числі, – каже ветеран органів внутрішніх справ. – Тому в ці складні для нас часи закликаю кожного знайти заняття для душі, яке даватиме вам ресурс.

Попри те, що автор займається живописом лише три роки, він уже брав участь у низці виставок як в Україні, так і за кордоном. До прикладу, 13 картин Олега Мазурчака у 2022-му році експонувалися в старовинному соборі Beverley Minster у Великобританії.

А нещодавно персональна виставка ветерана органів внутрішніх справ Хмельниччини відкрилась у галереї мистецтв у Кам’янці-Подільському. На ній представлено 26 картин автора, розповіли у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook