Новини
Кримінал

Продав гуманітарні автомобілі та бронежилети на суму майже 1,2 мільйона гривень: судитимуть жителя Хмельниччини (ФОТО)

До суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця міста Городок Хмельницького району за фактами шахрайства та продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, який мав дозвіл на виїзд до Європейського Союзу, під виглядом гуманітарної допомоги для потреб армії завозив військову амуніцію та транспортні засоби, але замість відправки на фронт – частину продавав.Чоловіка викрили у серпні 2022 року. До цього він завіз під виглядом гумдопомоги та продав шість автівок та три бронежилети. Надалі у рамках кримінального провадження провели судову експертизу. За її результатами загальна вартість проданого склала майже 1,2 млн грн.

Окрім того, «бізнесмен» ошукав місцевого мешканця, який також хотів придбати авто з-за кордону. Він взяв у покупця 1 000 доларів США, однак останній транспортного засобу так і не отримав. Кошти обвинувачений використав на власні потреби.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та працівників Управління СБУ в області.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook