Новини
Кримінал

Колишнього правоохоронця та адвоката судитимуть на Хмельниччині

За підробку офіційних документів та шахрайство перед судом на Хмельниччині постануть колишній правоохоронець та адвокат. Працівники ДБР завершили досудове розслідування та передали матеріали до суду.

Викрили зловмисників на початку 2022 року, коли двоє їхніх “клієнтів” попалися на кордоні з фальшивими документами волонтерів. У злочинній групі в кожного з її учасників була своя роль: адвокат збирав “замовлення”, а правоохоронець виготовляв фальшиві документи. За послуги брали по 4 тисячі євро з кожного псевдоволонтера.

Проводячи слідчі дії, правоохоронці викрили ще й шахрайську схему, яку реалізовували на Хмельниччині зловмисники. Так, вони пообіцяли влаштувати “президентське помилування” винуватцю ДТП, в якій загинула родина: двоє дорослих та 2-річна дитина. За 20 тисяч доларів батькам водія, який був винен в автотрощі, пообіцяли “розв’язати питання” та звільнити його від відбування покарання – 8 років за ґратами.

Правоохоронця звільнено зі служби. Адвокату також довго не доведеться займатися практикою. За незаконне переправлення осіб через державний кордон, шахрайство та підробку офіційних документів їм загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією, повідомили у територіальному управлінні ДБР у Хмельницькому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook