Новини
Офіційно

Розподілили кошти та відмовили у виділенні землі: за що голосували хмельницькі депутати

Семеро мешканців Хмельницької громади отримають грошову допомогу на відновлення житла, пошкодженого внаслідок ворожих обстрілів. Рішення ухвалили вчора, 25 січня, під час позачергової 37 сесії міської ради. У порядку денному було 9 питань.

Іще 15 родин військових, котрі перебувають в полоні чи зникли безвісти, отримають одноразову грошову допомогу. Таке рішення ухвалили на сесії депутати.

Сім домогосподарств відновлюватимуть житло, пошкоджене внаслідок ворожих обстрілів 13 травня, за підтримки громади. З бюджету на це виділили 140 тисяч гривень.

Маємо приблизно пів тисячі домогосподарств і понад 12,5 мільйонів гривень виплаченої людям матеріальної допомоги для ліквідації наслідків. Крім того, традиційно для останніх двох років ми виділяємо матеріально допомогу для родин, де є безвісти зниклі або полонені, і з 1 січня розмір цієї допомоги зріс до 60 тисяч гривень. І сьогодні ми 15 таким родинам виділили по 60 тисяч гривень, загальна сума 900 тисяч гривень, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Позачергове засідання сесії скликали через необхідність до 25 січня розглянути земельне питання на виконання рішення суду.

Питання від громадянина, в якому він просив дати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою для відведення земельної ділянки в рамках безплатної приватизації. Листом ми роз’яснили, що наразі діє заборона на відведення земельних ділянок. Проте він не погодився і звернувся до суду. Суд прийняв рішення і зобов’язав міську раду на сесії розглянути це клопотання. Це рішення полягає у відмові у задоволенні клопотання у зв’язку із наявністю законодавчої заборони на відведення вільних земельних ділянок, – пояснила під час сесії начальниця управління земельних ресурсів Людмила Матвеєва.

Рішенням сесії також збільшили розмір виплат на проведення навчально тренувальних зборів, спортсменам та суддям. Так, зокрема, виплата за суддівство в день зросте зі 120 гривень до 300 гривень.

В сумі не зміниться те, що виділено на цей рік, від цього нічого не зміниться, просто люди зможуть отримувати трішки більше, – наголосив начальник управління молоді та спорту Сергій Головатюк.

Також депутати проголосували за призначення 32 персональних стипендій Хмельницької міської ради, митцям і викладачам мистецьких шкіл.

Дві стипендії у нас є в музичному мистецтві, це інструментальне і відповідно вокальне мистецтво. І так само в образотворчому ми розділили на власне художника і майстра декоративно-прикладного мистецтва. Для провідних митців стипендія становить 50% мінімальної заробітної плати, для обдарованих дітей – 30% від мінімальної заробітної плати. Всього – 14 дітей та 14 їхніх викладачів і 4 провідні митці, які отримали стипендії цього року, – прокоментував начальник управління культури та туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

На позачерговій сесії також ухвалили рішення про перейменування вулиць і провулків у садівничих товариствах Сонячний і Нева-4, аби в перспективі власники садових будинків мали можливість переводити їх у житлові.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook