Новини
Кримінал

На Хмельниччині депутатів підозрюють у привласненні авто, що належить єпархії

Суд зобов’язав поліцію зареєструвати кримінальне провадження (ст. 289 Кримінального кодексу) за заявою управління Хмельницької єпархії УПЦ МП. Церковники підозрюють депутата облради і двох депутатів Хмельницької міськради у незаконному заволодінні автівкою Skoda Octavia, яка належить єпархії.

В ухвалі слідчого судді від 23 січня 2024 року повідомляється, що 2 квітня 2023 року, коли прихильники ПЦУ зайшли на територію Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП у Хмельницькому, депутати забрали ключі та документи на авто.

Крім цього, у суді представники УПЦ МП заявили про незаконне виселення владики Антонія (Фіалко) з будинку на території собору. За їх словами, 3 квітня 2023 року група осіб із депутатами прийшли до будинку владики і зажадали від нього перейти під ПЦУ. Після відмови церковнику дали кілька годин, щоб покинути помешкання.

Єпархія додала: група осіб незаконно заволоділа особистим майном владики Антонія, зокрема, 2 автомобілями. Також йому не дозволили забрати особисті речі, пише телеграм-канал ІНФОЗЯБРА..

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook